Kennel Vet Point's Blogg

Kennel Vet Point's Blogg

Om Kennel Vet Point's:

Kennel Vet Point's är jag, Lena Gustafsson och min man B-O Johansson.

Lena arbetar som veterinär, största fritidsintresset är jakt och träning av jakthundar, fjäll-och alpvandringar. Är ledamot i Svenska Pointerklubbens styrelse.

B-O har haft hund under hela sitt vuxna liv, skällande hundar, finn- och norrbottensspets, jagat med drivande hundar och älghundar samt sedan 1979 slädhundar. Arbetar i det egna företaget Guide B-O och som turism-och jakt/ friluftslärare och utbildare för jägarexamen. Jaktprovsdomare, representant för SPK i FA-JK.. Förutom jakthundarna har han 24 slädhundar som ska tränas och skötas.

Parning

BlogginläggPosted by B-O Johansson Mon, October 14, 2013 10:17:54
I helgen avslutades provsäsongen på Dundret. Tia hade stolpe ut , hon hade förmodligen fågel vid två tillfällen, men vi kom aldrig tillräckligt nära för att få till en jaktbar situation. Vetpoints Spike har nu fått den erfarenhet som krävs för att starta på jaktprov, och gjorde söksmässigt två glimrande dagar på Dundret. Rapporter har nu kommit om alla valpar, och det höres väldigt bra för framtiden.
Resultat från säsongen;
Borgeflons CJ Phi blir tvåa på SM fjäll, 2 Skl, får sitt Exc med reservcert på int utställning i Harstad, och kan så småningom titulera sig internationell jaktchampion.
Vetpoints Bruna Bönan tar 1 Ökl och startar i skl
Vetpoints Tia har 3x2 ukl och 3x1 ukl och ser ut att få Nils Obels minnespris på fjäll som bästa pointerunghunden på fjäll,
Vetpoints Tummelisa har varit halvskadad, men visar trots det kvalitet i praktisk jakt.

Under hösten har vi sökt partner till Phi, jag har varit i Norge, dömt VK och pratat med domare, letat i stamtavlor, resonerat med uppfödare. I helgen skulle sista pusselbiten falla på plats - en hund jag dömt och startat tillsammans med skulle bedömas på Dundret.
Efter samtal med ägaren, och släpp tillsammans med Bruna Bönan togs beslutet.
Vi parar Phi i nästa löp med Vestfjordalens Sture, Ola Johansson i Gällivare.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Terje Steinsund Mon, October 14, 2013 14:27:26

Det blir en kanoninteressant paring.


Posted by Terje Steinsund Mon, October 14, 2013 14:27:26

Det blir en kanoninteressant paring.


Posted by Terje Steinsund Mon, October 14, 2013 14:27:21

Det blir en kanoninteressant paring.


Posted by Terje Steinsund Mon, October 14, 2013 14:27:20

Det blir en kanoninteressant paring.


Posted by Terje Steinsund Mon, October 14, 2013 14:27:00

Det blir en kanoninteressant paring.