Kennel Vet Point's Blogg

Kennel Vet Point's Blogg

Om Kennel Vet Point's:

Kennel Vet Point's är jag, Lena Gustafsson och min man B-O Johansson.

Lena arbetar som veterinär, största fritidsintresset är jakt och träning av jakthundar, fjäll-och alpvandringar. Är ledamot i Svenska Pointerklubbens styrelse.

B-O har haft hund under hela sitt vuxna liv, skällande hundar, finn- och norrbottensspets, jagat med drivande hundar och älghundar samt sedan 1979 slädhundar. Arbetar i det egna företaget Guide B-O och som turism-och jakt/ friluftslärare och utbildare för jägarexamen. Jaktprovsdomare, representant för SPK i FA-JK.. Förutom jakthundarna har han 24 slädhundar som ska tränas och skötas.

Höstjakt

BlogginläggPosted by B-O Johansson Mon, September 30, 2013 16:23:17
Fort går det från sommar in i höstsäsong, jakt och prov avlöser vartannat. Phi:s valpar utvecklas till goda jakthundar, och jag har fått se flera av dom på prov under hösten. Tia är startad tre gånger, varav en i Norge med 1 x 2 Uk och 2 x 1 Uk varav en med Hp. Hon har jagats över och det har fällts flertalet fåglar i kompletta situationer. Apportträningen är påbörjad. Borgeflons CJ Phi startade i Fjäll - SM på Dundret efter att haft skada i 10 dagar. Hon gjorde en flott uppvisning där det fälldes tre fåglar i två stånd, och avslutades som SM -tvåa med 2 SKL. Bruna Bönan har vuxit som jakthund och varit den som det skjutits mest över. Tummelisa gör som alltid sitt jobb och levererar.


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.