Kennel Vet Point's Blogg

Kennel Vet Point's Blogg

Om Kennel Vet Point's:

Kennel Vet Point's är jag, Lena Gustafsson och min man B-O Johansson.

Lena arbetar som veterinär, största fritidsintresset är jakt och träning av jakthundar, fjäll-och alpvandringar. Är ledamot i Svenska Pointerklubbens styrelse.

B-O har haft hund under hela sitt vuxna liv, skällande hundar, finn- och norrbottensspets, jagat med drivande hundar och älghundar samt sedan 1979 slädhundar. Arbetar i det egna företaget Guide B-O och som turism-och jakt/ friluftslärare och utbildare för jägarexamen. Jaktprovsdomare, representant för SPK i FA-JK.. Förutom jakthundarna har han 24 slädhundar som ska tränas och skötas.

Höstjakt

BlogginläggPosted by B-O Johansson Mon, September 30, 2013 16:23:17
Fort går det från sommar in i höstsäsong, jakt och prov avlöser vartannat. Phi:s valpar utvecklas till goda jakthundar, och jag har fått se flera av dom på prov under hösten. Tia är startad tre gånger, varav en i Norge med 1 x 2 Uk och 2 x 1 Uk varav en med Hp. Hon har jagats över och det har fällts flertalet fåglar i kompletta situationer. Apportträningen är påbörjad. Borgeflons CJ Phi startade i Fjäll - SM på Dundret efter att haft skada i 10 dagar. Hon gjorde en flott uppvisning där det fälldes tre fåglar i två stånd, och avslutades som SM -tvåa med 2 SKL. Bruna Bönan har vuxit som jakthund och varit den som det skjutits mest över. Tummelisa gör som alltid sitt jobb och levererar.