Kennel Vet Point's Blogg

Kennel Vet Point's Blogg

Om Kennel Vet Point's:

Kennel Vet Point's är jag, Lena Gustafsson och min man B-O Johansson.

Lena arbetar som veterinär, största fritidsintresset är jakt och träning av jakthundar, fjäll-och alpvandringar. Är ledamot i Svenska Pointerklubbens styrelse.

B-O har haft hund under hela sitt vuxna liv, skällande hundar, finn- och norrbottensspets, jagat med drivande hundar och älghundar samt sedan 1979 slädhundar. Arbetar i det egna företaget Guide B-O och som turism-och jakt/ friluftslärare och utbildare för jägarexamen. Jaktprovsdomare, representant för SPK i FA-JK.. Förutom jakthundarna har han 24 slädhundar som ska tränas och skötas.

Säsongsavslut och Merkenäsprov

BlogginläggPosted by B-O Johansson Mon, April 29, 2013 17:38:59


Först målsättningen för detta år; att få Bruna Bönan till segrarklass och Vetpoints Tia, vår samägda hund med Tore och Yvonne Stålnacke ( som bor hos dom ) till 1 Uk.

Målet är redan uppfyllt med råge, och vid Merkenäsprovet tömdes ketchupflaskan helt;

Vetpoints Tia med sina 2x2 ukl på tre starter får sin 1 Ukl och är klar för Fjällpokalstart.

Vetpoints Lava får i sina första starter 2 Uk och 1 Uk, Vetpoints Spike 3 Uk och 1 Uk. Vetpoints Vass startar, men behöver sommaren på sig för att mogna. Vetpoints Chatta, syster till Bruna Bönan får sin första fjällprovspremie, 3 Ökl. Jag hade själv förmånen att gå i samma parti som Lava, och se ett komplett, perfekt fågelarbete precis som mamma Phi hade gjort.

Att träning och engagemang lönar sig, och att det finns råmaterial att jobba med är nog uppdagat för valpköparna. Självklart hoppas vi få se valparna på något höstprov, kanske tillsammans med några fler. Säsongen för valpköpare hos Vetpoints börjar 2-3 aug med träning och social samvaro i Luleåtrakten.

Bild från Tias resning på enkelripa, som tillsammans med ett fantastiskt sök gav högsta premien, bild som vanlig av Tomas Hedqvist.